Luchtige snack van tapiocameel. Lekker bij salade, soep of op de borrelplank. Ken jij ze al?
Hoeveelheid: 18pao de queijo of Braziliaanse kaasbroodjes
Ingrediënten:
120mlmelk
60mlwater
30grroomboter
½theelepel zout
200grtapiocameel
125grgeraspte Beemster kaas, belegen
1ei
Extra benodigdheden:
olijfolie
vel bakpapier
Aan de slag:
Breng de melk met het water en de roomboter in een pannetje aan de kook.
Voeg tapiocameel en zout samen in een kom en giet er de kokende melk erbij. Meng goed met een houten lepel en kneed zodra de temperatuur het toelaat met de hand tot een glad deeg. Laat afkoelen en kneed het ei erdoor en tot slot de geraspte kaas.Tip 1: In het begin lijkt het alsof het ei niet door het deeg wordt opgenomen. Kneed gewoon door en na een paar minuten zal je zien dat de losse vlokken weer een (plakkerig) geheel worden.Tip 2: Fijner gemalen kaas 'lost' als het ware op in het deeg, grover geraspte kaas blijft zichtbaar. Voor de smaak maakt het niet uit, het heeft vooral effect op hoe de kaasbroodjes er na het bakken uitzien. In de foto heb ik fijn geraspte kaas gebruikt.
Vet je handen in met olijfolie, neem stukjes deeg ter grootte van een pingpongbal en draai er mooie balletjes van. Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven gedurende ± 30 minuten of tot de broodjes mooi gerezen en licht goudbruin zijn.
Naar keuze serveer je de pao de queijo of Braziliaanse kaasbroodjes direct uit de oven of je eet ze afgekoeld. Het is allebei lekker. Eet je ze de volgende dag? Piep dan nog even op in een op 150ºC voorverwarmde oven.Eet smakelijk!
Tips:
De deegballetje kan je prima invriezen. Vries afzonderlijk in en bewaar daarna bij elkaar in een plastic zak. Om af te bakken leg je deegbolletjes diepgevroren op de bakplaat, plaats direct in de voorverwarmde oven en bak normaal af. Reken op een paar minuten extra baktijd.
Biologisch tapiocameel bestel je online bijvoorbeeld bij KoRo. Bij de toko of EkoPlaza is het ook verkrijgbaar.