Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
Voorde calamari:
6grote, gelijkmatig gevormde koningsoesterzwammen
100grbloem
150-200mlwater
200grpaneermeel
1velnori, gesnipperd
zout en peper
plantaardige olie om te frituren
1xremouladesaus, obv plantaardige mayonaise en yoghurt
Extrabenodigdheden:
1ronde uitsteker of appelboor
Aan de slag:
Voor de tartaartsaus:
Meng in een kom alle ingrediënten voor de remouladesaus tot een dikke saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Voor de calamari:
Snijd de oesterzwammen in plakjes van 1 centimeter dik en steek met de uitsteker of appelboor het midden uit de schijfjes oesterzwam. Tip: de uit gestoken rondjes gebruiken we niet. Maak er een lekkere ragout mee of gebruik in een ander gerecht.
Klop in een kom de bloem en het water tot een glad beslag. Qua dikte moet het lijken op pannenkoekenbeslag. Voeg wat extra water toe als het te dik is. Strooi het paneermeel op een bord en meng met de nori.
Haal 5 ringetjes oesterzwam door het beslag en zorg dat ze aan alle zijden goed bedekt zijn. Wentel door het paneermeel om ze aan alle kanten te bedekken en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en serveer terwijl ze nog warm zijn met de remouladesaus.Eet smakelijk!
Tips:
Tip van Luna Trapani om te testen of de olie heet genoeg is om te frituren: steek een houten lepel in de olie. Als de lepel bruist is de olie heet genoeg. Ik gebruik mijn Thermapen One en hanteer een temperatuur van 180ºC.
Koningsoesterzwammen vind je bij AH in het koelschap met champignons.
En vergeet mijn no-waste tip niet! Zonde om de uitsteeksels niet te gebruiken.