Doe de eiwitten in een goed schoongemaakt (vetvrije) kom en klop stijf. Waneer de eiwitten pieken beginnen te vormen voeg je de helft van de suiker toe. Klop tot alle suiker is opgenomen en voeg de resterende suiker toe en klop door tot de eiwitten volledig stijf zijn. Voeg de azijn toe en klop nog even flink door.
Schep de stijfgeslagen eiwitten in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid iets uit. Afhankelijk van de grootte krijg je meer of minder meringues. Schep er wat gezouten karamel op en swirl met een satéprikker door het eiwit. Top af met een sprinkle Fleur de Sel.
Plaats de bakplaat in het midden van een op 90-100°C conventioneel voorverwarmde oven. Laat de schuimpjes rustig drogen. De exacte tijd hangt af van hoe groot en dik je de meringues hebt gemaakt en hoeveel gezouten karamel je hebt gebruik. Reken in elk geval op 1,5-2 uur. Doe tussentijds af en toe de ovendeur even open om het vocht te laten ontsnappen.
Als de meringues klaar zijn laat je ze in de oven volledig afkoelen. Bewaar de meringues met gezouten karamel luchtdicht.Eet smakelijk!
Tips:
Gerookte eieren krijgen tijdens een koud rookproces een subtiele rookgeur en verrassende rooksmaak. Door het koud roken blijven de eieren vers en zijn dus nog 100% rauw. Kijk voor de verkrijgbaarheid op de website van Eibaar.nl.