Voedzame maaltijdsoep. Extra lekker door de geroosterde groente en het gerookte paprikapoeder.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
1flespompoen
4rode puntpaprika’s
1rode ui, gesnipperd
3teentjesknoflook, gesneden
2cmverse gember, geraspt
2theelepelsgerookte paprikapoeder
2theelepelskomijnpoeder
1-1½litergroentebouillon
olijfolie
Voor de garnering:
peterselie
lente-ui
chilivlokken
pompoenpitten
Aan de slag:
Snij de fles pompoen in de lengte doormidden, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Leg op een bakplaat en rooster de pompoen gedurende 15 minuten in een op 190ºC hete lucht voorverwarmde oven.
Snij ondertussen de paprika's in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en besprenkel met wat olijfolie en leg na 15 minuten bij de pompoen in de oven. Rooster de groenten nog eens 15 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord.
Verwarm in een soeppan wat olijfolie en fruit daarin de de gesnipperde ui, gesneden knoflook en geraspte gember.
Snij ondertussen de pompoenen in grove stukken en verwijder van de paprika de schillen. Voeg na een paar minuten fruiten de groenten, het paprikapoeder en de komijn toe. Fruit al roerend nog een paar minuten en schenk dan de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat ± 25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer, schep in kommen of borden en garneer naar keuze met wat gesneden peterselie, lente-ui, chilivlokken en pompoenpitten.Eet smakelijk!