Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
Voor de appelvulling:
± 3flinke Goudreinetten
4gedroogde abrikozen
handjewalnoten
citroenzeste van ½ citroen
kaneelpoeder
Voor de crumble:
100grbloem
60grroomboter, koud en in stukjes
30grsuiker
½theelepelkoek- & speculaaskruiden
snufzout
amandelschaafsel
Aan de slag:
Voor de crumble:
Doe de bloem, roomboter, suiker, koek- & speculaaskruiden en een snuf zout bij elkaar in een kom en wrijf snel tussen je vingers tot een grof en kruimelig deeg.
Voor de appelvulling:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Snij de abrikozen klein, hak de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneelpoeder en citroenzeste bij de appel. Hussel goed door elkaar en stort in een overschaal. Verdeel de crumble erover en bak in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven in ± 35 minuten gaar en goudbruin
Neem de appelcrumble uit de oven en serveer naar keuze warm, lauw of helemaal afgekoeld.Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met een bolletje vanilleroomijs of een toef slagroom erbij.