Zacht en romig met de verfijnde smaken van sinaasappel en kaneel. Maak het recept en geniet ook van dit Spaanse toetje!
Hoeveelheid: 6schaaltjes ø 10 cm
Ingrediënten:
500mlvolle melk
90grsuiker, plus extra voor het laagje gebrande suiker
4eidooiers maat L
1½eetlepelmaizena
1kaneelstokje
½vanillepeul, merg
schil van ½ sinaasappel, tip: gebruik een zesteur
Aan de slag:
Breng de melk samen met de kaneel, sinaasappelschil en vanillemerg aan de kook. Neem de pan van de pit en laat 30 minuten trekken.Tip: gebruik echt alleen het oranje van de schil en niet het bittere witte.
Roer de eidooiers los met de suiker en voeg vervolgens de maizena toe. Roer goed en druk eventuele klontjes fijn tot je een volledig glad mengsel hebt.
Neem de kaneel en sinaasappelschil uit de melk en breng aan de kook. Schenk beetje bij beetje de melk bij het eiermengsel en giet terug in de pan. Breng al roerend terug aan de kook en roer tot er een dikke pudding ontstaat.Tip: Verwarm het mengsel rustig en let op dat je goed blijft roeren, zo voorkom je dat de crème in de schift schiet.
Stort de crema Catalana in vuurvaste schaaltjes, laat afkoelen en plaats tenminste een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi de crema Catalana royaal met suiker en karameliseer met een crème brulée brander of onder de grill. Serveer direct.Eet smakelijk!