Makkelijk, lekker en kleurrijk gerecht. Voedzaam en gezond door de kikkererwten.
Ingrediënten:
1blikkikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
100mlrode wijn
75groude kaas
50grzwarte olijven, in ringetjes
2rode paprika's, in stukje
1ui, gesnipperd
1teentjeknoflook
½eetlepelhoning
½theelepelkaneel
olijfolie
zout en peper
Voor de garnering:
verse peterselie
Aan de slag:
Verwarm in een pan wat olijfolie en fruit er de ui in aan. Als de ui glazig is knijp je het teentje knoflook erbij en voeg je de paprika toe. Roer door en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes fruiten.
Als alle groente zacht is giet je de wijn erbij en voeg je de honing en kaneel toe. Laat nog even sudderen. Schep de kikkerwten en olijven erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper. Schep alles in een overschaal en strooi de kaas erover. Plaats de schaal ongeveer 30 minuten in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven.
Als de kaas is gesmolten en het gerecht door en door heet is neem je de schaal uit de oven. Bestrooi met wat verse peterselie en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Voeg ook eens wat verse tijm toe of gebruik hele andere kruiden in plaats van honing en kaneel. Bijvoorbeeld ras el hanout of vadouvan.