Frisse en fruitige jam die minder zoet is. Gezoet met agavesiroop en extra lekker door een vleugje vanille.
Hoeveelheid: 2weckpotjes 200 ml
Ingrediënten:
350grgemengd zomerfruit, diepvries
2eetlepelschiazaad
¾theelepelvanillemerg, pasta of extract
agavesiroop, naar smaak
kneepjecitroensap
Extra benodigdheden:
2weckpotjes van 200 ml (Xenos)
Aan de slag:
Doe het (bevroren) fruit in een pannetje, snij grote vruchten eventueel iets kleiner en voeg een kneepje citroensap toe. Breng rustig aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het fruit zacht is.
Roer het chiazaad en de vanille door de fruitpuree en laat nog een paar minuten doorkoken tot je ziet dat de puree begint te binden. Neem de pan van de pit en roer er naar smaak agavesiroop door.
Giet de jam in een gesteriliseerde of grindig gereinigde pot, klem de deksel op het potje en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
De houdbaarheid van deze jam is minder dan die van 'gewone' jam doordat er weinig suiker in zit. Ik maak meestal een hoeveelheid waarvan ik weet dat het met ± 1 week op zal zijn.
Jam met chiazaad schijn je prima in te kunnen vriezen. Vul een ijsblokjes vorm met jam, vries in en je hebt handige 1-persoons porties.
Varieer met de zoetstof. Honing of kokosbloesemsuiker geven net weer een andere smaak aan de jam.
Agavesiroop en vanille bestel je makkelijk, snel én goedkoop bij KoRo. 35 gr echte Bourbon vanille uit Madagaskar kost daar slechts € 17,50. In de supermarkt betaal je tenminste € 2,50 per gram. Bij KoRo krijg je dus maar liefst 5x zoveel vanille voor je geld! Tip: gebruik code MARIETTE5 bij het afrekenen voor korting op je gehele bestelling. Doe er je voordeel mee en neem snel een kijkje in de KoRo webshop.