Zacht en fluffy als een soufflé maar veel makkelijker om te maken. Maak deze omelet en geniet!
Hoeveelheid: 1omelet
Ingrediënten:
2eieren, Blije Kip Witjes
50grgeraspte belegen Beemster kaas
versebieslook, fijngehakt
ghee of roomboter
zout, peper
Voor de garnering:
chilivlokken
sterrekers of tuinkers
Aan de slag:
Splits de eieren en klop de eidooiers los met een snuf zout en peper.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf, spatel de eidooiers erdoor gevolgd door de bieslook en de geraspte kaas.
Verwarm een klontje ghee of roomboter in een koekenpan van ø 20 cm en schenk het eimengsel erin. Spreid losjes uit over de bodem en bak de schuimomelet op een zachte pit zodat de binnenzijde de tijd krijgt om rustig gaar te worden. Als de omelet bijna gaar is plaats je 'm even onder een hete grill zodat de bovenzijde ook stolt en licht kleurt.
Laat de schuimomelet rustig op een voorverwarmd bord glijden en garneer met wat chilivlokken en sterrekers. Serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van geraspte kaas gebruik ik graag (2) voorgesneden plakken kaas die ik heel fijn snijd. De stukje kaas zijn dan iets grover en versmelten minder met het eimengsel waardoor je als het ware spikkels kaas in de omelet ervaart. Heerlijk!