Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de roerbak:
1blokmie noodles (±90-100 gr)
flinkerode ui, in partjes
1kleineprei, in ringen
1rode paprika, in blokjes
250grkastanje champignons, in partjes
2tenenknoflook
stukjeverse gember, geraspt
Spaans pepertje, naar smaak
olijfolie
*)of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente
Voor het roerbaksausje:
1-1½eetlepelsmiso
1eetlepelKikkoman sojasaus
2eetlepelzoete chilisaus
2eetlepelsheet water
schepjemaïzena
Voor het emping dipsausje:
1zakemping
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelmiso
1eetlepelgembersiroop
½bolletjestemgeber, fijngehakt
Voor de garnering:
verse koriander
lente-ui, ringetjes
gehakte pinda's
sambal brandal, naar keuze
Aan de slag:
Voor het emping dipsausje:
Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.
Voor de roerbak:
Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen. Giet af en spoel met koud water.
Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan. Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten. Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe. Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's. Serveer samen met de emping en het sausje. Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik ook eens broccoli roosjes, julienne wortel en sugarsnaps in de roerbak. Geeft kleur en extra knapperigheid aan de roerbak.