Pittig gekruide mihoen met garnalen, ei en geroerbakte groente. Zo lekker, dit wil je proeven!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100-120grmihoen
225grgrote rauwe garnalen, bijvoorbeeld diepvries wokgarnalen van Lidl
2eieren, losgeklopt
kleineprei
1ui
1rode paprika
2tenen knoflook
20grverse peterselie
1eetlepelsambal, of naar smaak
1blokje vis- of kippenbouillon
scheutolijfolie
Voor de kruidenmix:
1½theelepelpaprikapoeder
ruimetheelepelkomijn
1theelepelgemberpoeder
1theelepelkurkuma
1½theelepelzwarte peper
Aan de slag:
Leg de mihoen in een schaal, overgiet met kokend water, dek af en laat een paar minuten weken. Als de mihoen zacht is giet je het af, laat afkoelen en knip/snij in kleinere stukken.
Snipper ondertussen de ui, snij de prei in reepjes en de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui aan. Voeg dan de paprika, prei, peterselie en kruidenmix toe. Knijp de knoflook erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en (roer)bak de groenten tot ze zacht en geslonken zijn. Voeg de gamba’s toe en warm nog even flink door om de gamba's te garen. Schep dan de sambal en vervolgens de mihoen erdoor. Laat zachtjes doorwarmen om de smaken goed te laten ontwikkelen.
Bak ondertussen de losgeklopte eitjes tot roerei en schep door de mihoen Singapore. Serveer met cassave chips en/of kroepoek.Eet smakelijk!
Tips:
Maak de mihoen gerust tevoren al klaar zodat je het 's avonds alleen nog hoeft op te warmen. Vind ik zelf nog lekkerder dan vers bereid omdat de smaken langer de tijd hebben gekregen zich te ontwikkelen.