De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.
Hoeveelheid: 8-10 wentelteefjes
Ingrediënten:
2eieren
225mlvolle melk
8-10sneetjescasinobrood
1zakjevanillesuiker
kaneelpoeder
roomboter of ghee
Om te serveren:
witte basterdsuiker
Aan de slag:
Roer de suiker los met de eieren en schenk er al roerend de melk bij. Tip: Gebruik een diep bord of een lage schaal zodat je de boterhammen en goed in kunt weken.
Wentel alle sneetjes brood één voor één rustig door het ei-melkmengsel, bestrooi aan beide zijden met wat kaneel en stapel op een bord op elkaar. Heb je nog wat eimengsel over bedruip de stapel brood daar dan mee. Laat 5 minuten staan zodat het brood zich goed vol kan zuigen. Afhankelijk van hoe droog het brood is zal je meer of minder eimengsel overhouden.
Laat wat boter heet worden in een koekenpan en bak daarin de wentelteefjes met 2 tot 3 tegelijk goudbruin en gaar. Leg de wentelteefjes op een voorverwarmd bord. Ga door tot alle boterhammen gebakken zijn. Serveer met witte basterdsuiker.Eet smakelijk!