Verrassend fris, een beetje pit van een pepertje en het knapperige van geraspte kokos. Dit wil je!
Hoeveelheid: 1schaal
Ingrediënten:
2blikjestonijn in water à 160 gr, uitgelekt 224 gr
½rode ui, gesnipperd
1rode chilipeper
1limoen, uitgeperst
½theelepelzout
90grgerapte kokos
verse koriander of peterselie, fijngehakt en naar smaak
amusecupjes of toastjes
Voor de garnering:
koriander of peterselie
ijsbergsla, fijngesneden
Aan de slag:
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en hak fijn.
Kneed in een kom de rode ui, de chilipeper, het limoensap en het zout door elkaar. Kneed goed zodat de smaken goed door elkaar trekken.
Voeg de geraspte kokos, fijngehkate koriander of peterselie en de uitgelekte tonijn toe. Meng goed door elkaar, schep in een schoon schaaltje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Vul de amusecupjes of schep wat mas uni op de toastjes en serveer bij de borrel. Geserveerd op een mooi bordje, schaaltje of speciale lepel is het een feestelijke amuse.Eet smakelijk!
Tips:
Meer weten over hoe je duurzaam kunt genieten van vis? Je leest het in mijn artikel over duurzame vis.