De lekkerste chocolademelk maak je zelf. Met cacaopoeder of echte chocolade. Hoe? Dat lees je in dit recept!
Hoeveelheid: 2bekers
Ingrediënten:
2eetlepelscacaopoeder
2eetlepelssuiker
of
100grpure chocolade in plaats van cacaopoeder
500ml(soja) melk
Voor de garnering:
stijfgeslagen slagroom, naar smaak
Aan de slag:
Chcocolademelk met cacaopoeder:
Doe de cacaopoeder en suiker in een glas of beker en roer met een scheutje melk tot een papje.
Breng de overige melk aan de kook en schenk al roerende bij het papje.
Chocolademelk van chocoladebrokken:
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glas of beker.
Schenk de kokende melk over de chocolade en roer tot het helemaal is opgelost.
Voor de garnering:
Zet de beker of het glas op een schoteltje en spuit een flinke toef slagroom op de chocolademelk. Rasp er tot slot wat chocolade overheen.Geniet ervan!
Tips:
In plaats van suiker kan je ook prima honing of agavesiroop gebruiken. Die laatste is mijn favoriet.
Half cacaopoeder en half pure chocolade kan natuurlijk ook. Dat is net even iets minder machtig dan wanneer je uitsluitend chocolade gebruikt.
Voor chocolademelk met wat pit kan je een kopje espresso toevoegen. Een scheutje rum door de chocolademelk is ook altijd erg lekker.