Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.
Week de gelatine in koud water.
Breng in een pannetje de kokosmelk, room, suiker en het vanillemerg zachtjes aan de kook. Laat een minuut tof 15 zachtjes trekken. Als het room mengsel voldoende heeft getrokken Haal je het pannetje met de room van de pit, neem de gelatine uit het water, knijp goed uit en los op in de room. Zet het pannetje in een bak met koud water en laat al roerende afkoelen. Als de room is afgekoeld en lobbig begint te worden schenk je het in de glazen. Plaats onafgedekt in de koelkast.
Tip: ik gebruikte kristallen portglaasje om de panna cotta in te serveren.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm in een pannetje het water en los daar als het flink warm is de gelatine in op. Laat ietsje afkoelen en schenk bij de siroop. Laat de siroop helemaal afkoelen en schenk dan voorzichtig op de inmiddels voldoende opgesteven panna cotta. Als de panna cotta niet voldoende is opgesteven krijg je geen mooie en strakke scheiding. Wacht dus 1 of 2 uurtjes voordat je de topping maakt en erop schenkt.
Neem de glaasjes uit de koelkast, laat even op temperatuur komen zodat de condens van het glas kan wegtrekken. Steek er een chocoladedecoratie en een blaadje munt in en leg er een kokosvlok bij.
Eet smakelijk!
Bron: https://overetengesproken.nl/kokos-panna-cotta/