Rijke vulling van gamba’s, mihoen en kruiden verpakt in bladerdeeg. Heerlijk als borrelhapje, bij soep of een salade.
Hoeveelheid: 10bladerdeeghapjes
Ingrediënten:
10plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
1ei, losgeklopt
snuf zout
Voor de vulling:
65grmihoen
1ui
1teen knoflook
½rode paprika
200grgamba’s
20grverse peterselie
25mlolijfolie
1theelepel paprikapoeder
⅔theelepel komijn
½theelepel gemberpoeder
⅔theelepel kurkuma
1theelepel zwarte peper
1blokje visbouillon, ik gebruikte kippenbouillon
10grsambal
Aan de slag:
Doe de mihoen in een pan en overgiet met kokend water. Dek af en laat ca. 6 minuten weken. Giet de mihoen af als het zacht is, laat afkoelen en knip in kleine stukken.
Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui. Voeg de paprika, peterselie en knoflook toe en bak een paar minuten. Voeg dan de gamba’s, paprikapoeder, komijn, gemberpoeder, kurkuma en zwarte peper toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Na een paar minuten voeg je tot slot de mihoen en de sambal toe. Schep om en laat nog een minuutje bakken. Neem de pan van de pit en laat de vulling afkoelen.
Pak de plakjes bladerdeeg uit de koelkast en leg naast elkaar. Laat even ontdooien en leg dan op elk plakje ± 50 gr van de vullingen vouw de pakketjes dicht in de vorm van een driehoek. Knijp de randen stevig dicht of duw aan met een vork. Roer een snuf zout door het losgeklopte ei en bestrijk de bovenzijde van de gamba pakketjes ermee. Plaats de bladerdeeghapjes in het midden van een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten goudbruin.
Neem de gamba pakketjes uit de oven en serveer terwijl ze nog lekker warm zijn. Extra lekker met wat chilisaus erbij om in te dippen.Eet smakelijk!