Makkelijk, lekker èn goedkoop: voor max €15 geniet je met 4 personen van deze maaltijd.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
350grspaghetti
200grHollandse garnalen
1sjalotje
1venkel
handjefijngehakte dille
olijfolie
Voor de garnering
1biologische citroen, rasp
vers gemalen zwarte peper
Aan de slag:
Snipper de sjalot en snij de venkel in kleine blokjes.
Fruit de sjalot in een beetje olijfolie. Wanneer de sjalot glazig wordt voeg je de venkel toe, strooi er wat zout over en roerbak tot de venkel wat zachter begint te worden. Voeg dan een scheutje water toe en smoor de venkel verder gaar.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Als de spaghetti goed is giet je 'm af en schep er een lekkere scheut olijfolie door zodat de slierten niet gaan plakken.Tip: De spaghetti krijgt er gelijk ook een lekkere smaak door dus wees niet zuinig!
Meng de spaghetti en venkel door elkaar en schep in een schaal of direct op de borden. Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de spaghetti, bestrooi met de gehakte dille, maal er wat verse peper over en rasp er tot slot lekker wat citroenrasp overheen.Eet smakelijk!
Tips:
Ook afgekoeld is deze maaltijd erg smaakvol. Meng er wat rucola door en je hebt een heerlijke pastasalade.