Authentiek recept uit de Indonesische keuken. Niet heel pittig wel super smaakvol en kleurrijk.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
16grote, stevige lomboks of Spaanse pepers
150grkruimige aardappels, geschild en in stukken
½theelepel zout + wat extra
150grrundergehakt
½theelepel gemalen zwarte peper
½theelepel korianderpoeder
½theelepel versgeraspte nootmuskaat
1eetlepel bladselderij, fijngesneden
1ei, losgeklopt
150grpaneermeel
olie
Extra benodigdheden:
schuimspaan
vergiet
vijzel
Aan de slag:
Snij de lomboks van de steel tot de punt aan 1 zijde in en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Blancheer de lomboks in ruim kokend water gedurende 30 seconden en schep met een schuimspaan over in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Leg de aardappels in (een deel) van het water, breng opnieuw aan de kook en kook de aardappels gaar. Voeg halverwege het koken wat zout toe. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af, laat droogstoken en wrijf fijn in een vijzel.
Kneed het gehakt samen met de aardappels, de ½ theelepel zout, zwarte peper, korianderpoeder, nootmuskaat en bladselderij tot een geheel. Verdeel de vulling in 8 porties en vul de lomboks ermee.
Haal de gevulde lomboks achtereenvolgens door het losgeklopte ei en paneermeel. Bak de lomboks in een koekenpan met een flinke laag olie gaar en goudbruin.Tip: soms lijken de pepertjes tijdens het bakken open te springen. Keer om en leg de openspringende zijde naar onder. Je zal zien dat het gelijk weer bijtrekt.Eet smakelijk!