Semi gedroogde tomaatjes maak je voortaan heel makkelijk zelf. Leuk om te doen en veel lekkerder dan uit de winkel.
Hoeveelheid: 1portie ovengedroogde tomaatjes
Ingrediënten:
250grsnack-, tros- of cocktailtomaatjes
5takjes tijm
1eetlepel olijfolie
1eetlepel dikke balsamicoazijn
zout
Aan de slag:
Halveer de tomaatjes en leg met de velkant op een -met bakpapier of vel teflonfolie beklede- bakplaat.
Druppel de olie en de balsamicoazijn over de tomaatjes en bestrooit met wat zout. Verdeel de takjes tijm over de tomaatjes en plaats de bakplaat in een op 110ºC conventioneel voorverwarmde oven.
Zet na 80-90 minuten de oven uit en laat nog circa 30 minuten in de oven afkoelen.
Tips:
Gebruik je de tomaatjes niet dezelfde dag? Bewaar ze dan in de koelkast in een afgesloten diepvriesdoosje. Op een bord met plasticfolie erover kan natuurlijk ook.