Zijdezachte soep met een topping van feta en gehakte amandelen. De olijfolie, citroenrasp en blaadjes tijm maken het af.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
500grbroccoli, stronk en roosjes
50grprei, het witte deel
2tenen knoflook
1theelepel verse tijmblaadjes
1eetlepel olijfolie
500mlwater
50mlslagroom
1eidooier
zwarte peper
nootmuskaat, vers geraspt
zout
olijfolie
Voor de garnering:
rasp van 1 citroen, biologisch
50grfeta, verkruimeld
2eetlepels gehakte bruine amandelen
verse tijm
Aan de slag:
Was de broccoli en de prei. Snij de prei in ringen, de broccoli in stukken en hak de knoflook grof in stukken.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de broccoli gedurende 5 minuten op een lage tot middelhoge pit. Voeg de prei, knoflook en tijm toe en bak nog een paar minuten tot de prei galzig ziet. Schenk het water bij de groenten, sluit de pan met de deksel en kook tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper, tijm en een vleugje nootmuskaat.
Roer de slagroom los met de eidooier en roer door de warme soep.
Schep de soep in kommen of borden en garneer met een lekkere drizzle olijfolie, de citroenrasp, feta en gehakte amandelen.Eet smakelijk!
Tips:
Ik maakte het mij gemakkelijk en bracht de soep op smaak met een bouillonblokje en wat vers geraspte nootmuskaat.