Was de courgette, snij in plakjes en besmeer dun met olijfolie. Grill de plakjes in een grillpan zodat ze mooie grillstrepen krijgen. Leg op een bord met keukenpapier en laat rustig afkoelen.
Pel de ui, snij doormidden en vervolgens in dunne ringen. Snij de champignons en tomaatjes in plakjes en roer de ricotta los met lekker wat Parmezaanse kaas.
Rol het pizzadeeg met papier en al uit op een bakplaat. Besmeer met de ricotta en beleg royaal met de courgette, tomaat, champignons en ui. Scheur de serranoham in stukjes en verdeel over de pizza. Plaats de bakplaat in het midden van een op 190ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Bak de plaatpizza in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Verdeel lekker wat dotten pesto over de plaatpizza, snij in stukken en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van kant en klaar pizzadeeg kan je natuurlijk ook zelf je pizzabodem maken. Een standaard pizzabodem of bijvoorbeeld met desem.