Meng de Skyr met de suiker en giet wanneer alles goed is opgelost in de ijsmachine en zet aan. Het makkelijkst is een zelfkoelende ijsmachine maar eentje met een diepvrieselement werkt ook prima.Tip: komt de Skyr rechtstreeks uit de koelkast dan is het mengsel koud genoeg. Indien nodig plaats je het nog even terug in de koelkast om door en door koud te worden.
Hak de pure chocolade met een mes in kleine blokjes. Voeg de chocolade bij het Skyrmengsel wanneer je ziet dat het lobbig begint te worden van de kou.
Als het ijs klaar is swirl je de aardbeienjam door het ijs. Schep er mooie bolletjes van, rasp er wat chocolade over en garneer met een blaadje munt.Eet smakelijk!
Tips:
Maak het ijs extra smaakvol door wat vanille extract of vanillemerg aan de skyr toe te voegen.
Snij eens een takje munt ragfijn en meng dat samen met de suiker door de skyr.
Yoghurtijs moet vooral lekker fris zijn en niet te zoet daarom gebruik ik in dit recept weinig suiker. Ben jij meer van zoet yoghurtijs? Gebruik dan gerust meer.
Dit ijs is ook heel lekker met Griekse yoghurt in plaats van Skyr.