Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta
Heerlijke salade vol knapperige groenten en een fijne hartige bite.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
450grgroene aspergetips
4plakkenserranoham, ± 55 gr
2plakkenBeemster belegen of oude (30+) kaas, 50 gr
50grrucola
grricotta
handjepijnboompitten
zeste van 1 citroen
olijfolie
Aan de slag:
Snij de kaas in stukjes en rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de pijnboompitjes afkoelen.
Roer de ricotta los met de citroenzeste.
Snij van de onderzijde van de asperges een dun plakje af, hussel ze door wat olijfolie en grill in porties in een grillpan. Als de asperges klaar zijn grill je de plakken serranoham.
Leg de gegrilde asperges samen met de rucola in een schaal, hussel door elkaar en verdeel de serranoham en stukjes Beemster kaas erover. Schep lekker wat dotten ricotta op de salade en strooi er tot slot de pijnboompitjes over heen.Eet smakelijk!