Kleurrijke maaltijd die zowel warm als koud erg lekker smaakt. Je waant je even in Latijns-Amerikaanse sferen.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
300grrundergehakt
500grschoongemaakt vastkokende aardappels
75grontbijtspek
1ui, schoongemaakt
200grschoongemaakt rode paprika
2tenenknoflook
2theelepelskomijnzaad, fijngemalen
vers korianderblad, fijngesneden
½theelepelzout
oregano
paprikapoeder
chilipoeder
maizena
olijfolie
Aan de slag:
Snipper de ui en snij de paprika, het ontbijtspek en de aardappels in kleine stukjes.
Bak het gehakt rul, giet het vet af en schep er het zout en de fijngemalen komijnzaadjes door.
Verhit ondertussen in een braadpan wat olijfolie, fruit de ui en het spek aan en voeg als de ui glazig begint te worden de paprika toe. Warm even flink door en voeg dan het gehakt en de aardappels toe, pers de tenen knoflook erbij en voeg naar smaak oregano, paprika- en chilipoeder toe. Schep om, giet een laagje water in de pan en laat met deksel op de pan zachtjes sudderen tot de aardappels gaar zijn.
Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra zout. Leng de maizena aan met wat water en bind daarmee het vocht.
Schep de picadillo de papa in een schaal, bestrooi met de vers korianderblad en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Serveer met warme tortilla’s. Extra lekker als je ze zelf hebt gemaakt.
Vergeet niet het gerecht -zoals ik toen ik bovenstaande foto maakte- te bestrooien met vers korianderblad. Staat niet alleen leuk, smaakt ook extra lekker.
Zowel warm, lauwwarm als koud smaakt dit gerecht lekker. Neem dus vooral ook eens een bakje mee naar het werk en geniet ervan tijdens de lunch.