Makkelijk en snel te maken. Extra lekker door de fijngesneden prei, minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.
Hoeveelheid: 1schaaltje eiersalade
Ingrediënten:
3hardgekookte eieren
2plakken jong belegen Beemster kaas 30+ (± 50 gr)
3eetlepels truffel mayonaise
1eetlepels Griekse yoghurt
3-4cmprei of een handje verse bieslook
Herbamare
Voor de garnering:
bieslook, fijngesneden
Aan de slag:
Was de prei en snij ragfijn. Leg de sliertjes prei in een zeef en overgiet een paar keer met kokend water zodat net het rauwe van de prei afgaat. Laat goed uitlekken en schep dan op wat keukenpapier om goed te drogen.Tip: In plaats van prei kan je ook gesneden verse bieslook gebruiken. Bieslook gebruik je zo, die overgiet je niet eerst met heet water.
Snij de eieren en de plakjes kaas in kleine stukjes en leg in eens schaal. Schep er de truffelmayo, Griekse yoghurt en 2 eetlepels prei door. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra prei en/of Herbamare.
Schep de eiersalade in een schaaltje en bewaar tot gebruik in de koelkast. Garneer voor gebruik met wat gesneden bieslook. Serveer bij de borrel of gebruik het op een broodje of toast als lunch.Eet smakelijk!
Tips:
Voor een vollere truffelsmaak kan je de Griekse yoghurt vervangen door een extra eetlepel truffelmayonaise. Je mist dan wel net dat beetje fris dat de yoghurt toevoegt maar dat is mijn persoonlijke smaak.
Maak ter afwisseling ook eens een rechttoe rechtaan eiersalade die je op smaak brengt met mosterd en worcestershire sauce