Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen van mijn recept voor pizzabodem met desem. Naar keuze bak de bodems als dan niet voor. De pizza’s op bovenstaande foto bakte ik direct af. Kijk wat voor jou het handigst is, het kan allebei.
Leg de ongebakken pizzabodems op vetvrij bakpapier en besmeer rijkelijk met rucolapesto. Gebruik je voorgebakken pizzabodems dan kan je er natuurlijk altijd nog wat extra pesto op smeren. Beleg met plakjes brie, verdeel de oesterzwammen erover en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas.Tip: De hoeveelheid oesterzwammen lijkt misschien veel maar tijdens het bakken slinken ze enorm.
Plaats de eerste pizza in het midden van een op 240ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak in ±15 minuten gaar en goudbruin.Tip: Warm de bakplaat mee zodat ie alvast loeiheet is en schuif de pizza met bakpapier en al -met behulp van een snijplank- op de hete bakplaat.
Neem de pizza uit de oven en bak de tweede af. Bestrooi de eerste pizza met rucola, snij in punten en serveer direct. Herhaal met de tweede.Eet smakelijk!