Superlekker borrelhapje dat in een handomdraai gemaakt is. Extra leuk als je ze bakt in een mini-muffinblik.
Hoeveelheid: 36cakejes of 1 grote cake
Ingrediënten:
180grzelfrijzend bakmeel, gezeefd
100grmelk
100grolijfolie
100grgeraspte kaas
200grzwarte olijven, gesneden
3eieren
zout, versgemalen peper
Extra benodigdheden:
3 bakblikken voor mini-muffins of 1 cakeblik, ingevet
Aan de slag:
Meng de het zelfrijzend bakmeel met wat zout en versgemalen peper.
Klop de eieren los met de melk en de olijfolie, roer er het bloemmengsel door en schep tenslotte de kaas en de olijven erdoor.
Verdeel het beslag over de holtes van het bakblik en plaats in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven. Bak de hartige cakejes gaar in ± 20 minuten en los op een taartrooster. Serveer warm bij de borrel, een kop soep of een buffet. Of laat afkoelen voor later gebruik.Eet smakelijk!
Tips:
Ik heb gekozen voor mini cakejes maar je kan natuurlijk ook een standaard muffinblik, een cakeblik of een willekeurige ander vorm gebruiken. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de cake. Vergeet die dus niet aan te passen. De gaarheid kan je controleren door met een prikker in de cakejte prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar.
Met ⅓ van het recept heb je precies genoeg beslag voor 1 mini-muffinblik met 12 holtes.