Heerlijk vullende soep met het zoete van wortel, het verwarmende van verse gember en de subtiele smaken van vadouvan kruiden.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
500gramwinterwortel
100gramzoete aardappel, geschild
1cmverse gember, geraspt inclusief sap
1grote ui, gesnipperd
1grote teen knoflook, geperst
½eetlepel vadouvan kruidenmix
1literbouillon, smaak naar keuze
kokosroom
zout, peper
olie
Voor het opdienen:
sesamzaad, bruin en zwart
handje julienne gesneden wortel
peterselie, fijngehakt
Aan de slag:
Was de wortels en snij samen met de aardappel in dunne plakjes.
Fruit de ui glazig in wat olie en voeg dan de knoflook, gember en vadouvan toe. Als alles lekker begint te ruiken voeg je de wortel en aardappel toe en gaar even mee. Schenk de bouillon erbij en laat op een lage pit rustig koken tot alles zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg naar smaak kokosroom toe en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Leg wat julienne gesneden wortel in de soepkommen, schep er de soep over de wortelsreepjes en bestrooi met wat sesamzaad en gehakte peterselie. Serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Serveer de wortelsoep met een snee vers gebakken brood en wat salade erbij en je hebt een complete maaltijd.
Serveer de soep extra feestelijk door er een paar druppels kokosroom in de druppelen en er met een satéprikker een mooie cirkel door te trekken.