Roer van de olijfolie, knoflook en shoarmakruiden een marinade.
Controleer de oesterzwammen op verontreiniging, verwijder eventuele viezigheid en snij in reepjes. Voor de mooiste reepjes snij je met de lengterichting van de sporen/vliesjes onder de hoed mee in plaats van haaks erop. Voor kleinere reepjes snij je ze vervolgens nog eens doormidden.
Tip: gebruik vooral ook de steeltjes en stronken van de oesterzwammen. Die hebben een stevigere structuur die doet denken aan kipfilet. Erg lekker!
Neem de shoarma uit de koelkast, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de oesterzwam shoarma gaar en lichtjes krokant.
Tip: zet de pit niet te hoog zodat het vocht langzaam kan verdampen en de reepjes paddestoel ‘krokant' kunnen bakken. Het verdampende vocht geeft samen met de kruiden een soort aanbaksel op de reepjes waardoor ze, net als echte shoarma, heerlijk krokante randjes krijgen.
Zodra de shoarma klaar is vul je de broodjes en serveer direct.
Eet smakelijk!
Serveer met een vers gemaakt knoflook-bieslooksausje en wat rauwkost erbij.
Bron: https://overetengesproken.nl/shoarma-van-oesterzwam/