Fijne salade van knapperige groene asperges, olijfolie en zoute stukjes kaas. Heerlijk bij een BBQ of zomerse maaltijd.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
200grgroene aspergetips
2eetlepels olijfolie
handje rucola
50groude brokkelkaas of feta
versgemalen peper
olijfolie extra vierge
Aan de slag:
Snij een dun plakje van de onderkant van de asperges, giet 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak in 4-5 minuten gaar. Je kan de asperges ook prima grillen in een grillpan.
Neem de asperges uit de pan en serveer lauwwarm of laat ze helemaal afkoelen.
Leg de asperges op een mooi bord of een schaal, verdeel de rucola en de kaas erover en bestrooi met versgemalen peper. Drizzle er tot slot nog wat extra vierge olijfolie over en serveer de salade van groene asperges.Eet smakelijk!
Tips:
In bovenstaand recept gebruikte ik al iets meer feta dan in het boek staat aangegeven. Een volgende keer gebruik ik nog wat meer en ook flink wat meer rucola.