Sushi maken is helemaal niet moeilijk. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je sushi maakt. Super lekker!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
4velletjes nori
200grsushirijst
25mlzachte rijstazijn
1ei
paar plakjes gerookte zalm
stukje komkommer
Kikkoman sojasaus
ingelegde gember
wasabipasta
olie
Extra benodigdheden:
bamboematje
eetstokjes
bakje met water
Aan de slag:
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat eventueel droog stomen. Giet de rijstazijn over de hete rijst en schep voorzichtig door elkaar. Laat de rijst nu volledig afkoelen. Tip: Om de azijn zachter van smaak te maken kan je er eventueel wat suiker in oplossen.
Klop het ei los met een lekkere scheut sojasaus. Verwarm in een klein koekenpannetje wat olie en bak een omelet.
Snij de komkommer en de omelet in dunne reepjes en haal de plakjes zalm los van elkaar.
Leg een velletje nori met de gladde, glanzende kant op het werkblad, spreid een kwart van de rijst voorzichtig uit over het nori vel maar laat aan de bovenzijde een rand van ongeveer 2 tot 3 cm onbedekt. Leg net iets voor het midden van de rijst een strook vulling. Leg de vulling echt over de gehele breedte. Begin het rollen van de sushi door de onderzijde van de nori + rijst over de vulling te leggen. Druk goed aan en rol voorzichtig verder. Bevochtig het laatste stukje nori met een beetje water en sluit de rol. Druk stevig aan en ga verder met de volgende vellen.Tip: Dip de toppen van je vingers steeds even in het water terwijl je de rijst verdeelt. Zo plakken de korrels minder aan je handen. Let erop dat je de rijst niet te hard aandrukt want dan krijg je een plak rijst in plaats van individuele rijstkorrels.
Snij elke sushi rol met een scherp mes doormidden en vervolgens elke helft in 3 stukken.
Serveer de sushi met schaaltjes sojasaus, stukjes gember en wasabipasta.Eet smakelijk!
Tips:
Vind je het rollen van sushi wat lastig of zie je graag een voorbeeld? In deze video wordt het rollen duidelijk voorgedaan. Mijn tip: laat een bredere rand over om de sushirol te sluiten. In het voorbeeld zie je dat de rijst de neiging heeft eruit te piepen, dat voorkom je met een bredere rand.