Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes - Gezonde en voedzame salade. Geef er wat brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

Gezonde en voedzame salade. Geef er wat brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • handje trostomaatjes
  • 75 gr gemengde salade
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • Beemster flakes oud
  • zout
  • olie
Voor de caesar dressing:
  • 2 eetlepels goede of homemade mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ruime eetlepel Beemster flakes oud
  • paar druppels worcestershire sauce
  • paar druppels citroensap
Aan de slag
  1. Snij de tomaatjes doormidden, leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en strooi er wat zout over. Plaats de schaal in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven en laat 45 minuten drogen.

    Tip: Naar smaak kan je de tomaatjes langer of juist korter laten drogen.

  2. Maak de caesar dressing door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een gladde dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan voorzichtig wat druppels heet water toe en mix goed. Herhaal tot je de gewenste dikte hebt.

  3. Snij de courgette en aubergine in plakjes, besmeer licht met olie en grill in een grillpan. Als de plakjes gaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier om het vrijkomende vocht op te nemen. Snij de afgekoelde plakjes groente in kleinere stukjes en bewaar tot gebruik.

    Tip: Voor meer smaak kan je de groente vooraf bestrooien met wat zout en/of kruiden. Zelf doe ik dat niet.

  4. Leg de salade op een schaal, hussel er de gegrilde groenten door en drizzle er caesar dressing over. Leg de tomaatjes erbij, strooi de pijnboompitjes en de kaas flakes erover.
  5. Eet smakelijk!