Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes
Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1courgette
1aubergine
handje trostomaatjes
75grgemengde salade
handje geroosterde pijnboompitjes
stuk Beemster kaas, oud
zout
olie
Voor de caesar dressing:
2eetlepels goede of homemade mayonaise
1teentje knoflook
2ansjovisfilets
1theelepel mosterd
1ruime eetlepel Beemster flakes oud
paar druppels worcestershire sauce
paar druppels citroensap
Aan de slag:
Snij de tomaatjes doormidden, leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en strooi er wat zout over. Plaats de schaal in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven en laat 45 minuten drogen.Tip: Naar smaak kan je de tomaatjes langer of juist korter laten drogen.
Maak de caesar dressing door alle ingrediënten in een hakmolentje of blender te doen en te pureren tot een gladde dressing. Vind je de dressing te dik? Voeg dan voorzichtig wat druppels heet water toe en mix goed. Herhaal tot je de gewenste dikte hebt.
Snij de courgette en aubergine in plakjes, besmeer licht met olie en grill in een grillpan. Als de plakjes gaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier om het vrijkomende vocht op te nemen. Snij de afgekoelde plakjes groente in kleinere stukjes en bewaar tot gebruik.Tip: Voor meer smaak kan je de groente vooraf bestrooien met wat zout en/of kruiden. Zelf doe ik dat niet.
Snij/rasp een schaaltjes flakes van een blok oude Beemster kaas.
Leg de salade op een schaal, hussel er de gegrilde groenten door en drizzle er caesar dressing over. Leg de tomaatjes erbij, strooi de pijnboompitjes en de kaas flakes erover.