5 van 1 stem
Groentechips uit de oven - Gezonde snack die heel makkelijk zelf te maken is. Kleurijk en super smaakvol alternatief voor vette en ongezonde snacks.
Groentechips uit de oven

Gezonde snack die heel makkelijk zelf te maken is. Kleurijk en super smaakvol alternatief voor vette en ongezonde snacks.

Hoeveelheid: 1 schaal groentechips
Ingrediënten
 • 1 (zoete) aardappel
 • 1 pastinaak
 • 1 wortel
 • 1 biet
 • olie
Naar smaak:
 • zout
 • kruiden
Aan de slag
 1. Was en schil indien nodig de groenten. Normaliter schil ik niet maar dit keer was de schil van de zoete aardappel zo dik en stug dat ik die toch maar verwijderde. Schaaf met een mandoline plakjes van 2mm van de groenten. Heb je geen mandoline gebruik dan een scherp mes en snij dunne plakjes af.
 2. Doe de schijfjes in een kom, giet er wat olie over en hussel met je handen goed door elkaar zodat alle schijfjes een dun laagje olie krijgen. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een op 140ºC hete lucht voorverwarmde oven. Keer de chips halverwege een keer zodat ze aan alle kanten goed drogen. Open tussentijds de oven een paar keer om het vocht te laten ontsnappen of plaats een pannenlap tussen de deur en de oven zodat er een klein kiertje ontstaat.

  Tip: sommige chips/groenten drogen sneller dan andere. Kijk wat er gebeurt en haal die gewoon eerder uit de oven en/of bak de anderen wat langer.

 3. Stort de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. Naar smaak kan je ze direct na het uit de oven nemen kruiden met zout en of andere smaakmakers.
 4. Eet smakelijk!
Tips
 1. Gebruik twee bakplaten tegelijk, zo kan je meer chips in één keer bakken.
 2. Luchtdicht afgesloten zijn de chips prima houdbaar. Zijn ze toch wat zacht geworden? Droog ze dan nog even in een op 100ºC hete lucht voorverwarmde oven.