Pancakes met havermout en banaan - Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.
Pancakes met havermout en banaan
Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.
Hoeveelheid: 9 pancakes
Ingrediënten
Voor de garnering:
  • verse aardbeien
  • agavesiroop
  • poedersuiker
Aan de slag
  1. Maal de havermout in het hakmolentje van een staafmixer tot havermeel.
  2. Prak de banaan fijn en roer los met de eieren. Roer het havermeel erdoor, voeg een klein scheutje olie toe en verdun het beslag naar keuze met water, melk of rijstmelk. Indien nodig gebruik je iets meer vocht.

  3. Verhit wat olie in een koekenpan of blini pannetje, giet er een juslepel beslag, spreidt dat met een lepel uit tot een dik en rond pannenkoekje van ø 9 cm en bak de eerste zijde goudbruin. Keer de pancake en bak de andere zijde ook gaar en bruin. Leg op een bord en herhaal tot je alle pancakes hebt gebakken.
  4. Maak één grote stapel of meerdere kleine stapeltjes pancakes, garneer met de aardbeien en schenk er agavesiroop over. Strooi er tot slot nog wat poedersuiker over en serveer direct.

    Eet smakelijk!