Gehaktbrood met olijven, kaas en verse kruiden - Smakelijk gehaktbrood dat je met een hand omdraai in de oven hebt staan.
Gehaktbrood met olijven, kaas en verse kruiden
Smakelijk gehaktbrood dat je met een hand omdraai in de oven hebt staan.
Hoeveelheid: 1 gehaktbrood
Ingrediënten
  • 750 gr rundergehakt
  • 100 gr groene olijven, uitgelekt
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • handje peterselie
  • handje tijm
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • scheutje worcestershire sauce
  • zout, peper, naar smaak
  • olijfolie, om te bestrijken
Extra benodigdheden
  • cakevorm, 25 cm
Aan de slag
  1. Snij de olijven in stukjes en hak de peterselie en tijm fijn.
  2. Doe het gehakt samen met alle andere ingrediënten, met uitzondering van de olijfolie, in een schaal. Kneed goed door elkaar tot een samenhangende massa.
  3. Leg het gehakt in de cakevorm, druk goed aan en vorm tot een broodje. Smeer de bovenzijde in met olijfolie en plaats het cakeblik in het midden van een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven. Bak het gehaktbrood in ongeveer een uur gaar.
  4. Tip: als je een kernthermometer hebt gebruik die dan vooral. Het gehaktbrood is gaar als de kern 70-75ºC is. Zo voorkom je dat het gehakt te droog wordt.
  5. Neem de vorm uit de oven en laat nog een kwartiertje staan. Dit zorgt ervoor dat het gehaktbrood een beetje van het uitgelopen vet kan opnemen en smeuïg blijft.
  6. Serveer warm, lauwwarm of koud. Lekker met wat barbecuesaus of ketchup erbij.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. In plaats van Parmenzaans kaas kan je ook kleine blokjes kaas gebruiken. Denk aan gorgonzola, Beemster of bijvoorbeeld Goudse kaas.
  2. Maak gehaktbrood ook eens in een ronde vorm zodat je er puntjes van kan snijden.