Golden panna cotta - Heerlijke variatie op de standaard vanille panna cotta. Zacht van smaak met een mooie gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!
Golden panna cotta
Heerlijke variatie op de standaard vanille panna cotta. Zacht van smaak met een mooie gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing.
Hoeveelheid: 6 -8 personen
Ingrediënten
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 1 eetlepel mix voor golden latte, chai
  • 3 eetlepels honing, of meer naar smaak
  • 5 blaadjes gelatine (8,33 gr)
Voor de garnering:
  • geroosterd amandelschaafsel
  • geroosterde amandelen hazelnoten, grofgehakt
  • pistachenoten
Extra benodigdheden:
  • 1 tulbandvorm
Aan de slag
  1. Doe de gelatine in een kom met koud water en laat weken.
  2. Doe de slagroom samen met de melk en de kruidenmix in een pannetje en verwarm al roerende. Breng het mengsel rustig aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Schenk de room dan door een hele fijne zeef en herhaal dit nogmaals om zoveel mogelijk van het kruidenresidu te verwijderen. Na het zeven had ik 600 ml room over.
  3. Zet het pannetje met de room weer op de pit en breng tot tegen de kook aan. Knijp dan de gelatine uit en los al roerende op. Voeg de honing toe, laat goed oplossen en proef. Voeg naar smaak extra honing toe. Zet de pan in een bak met koud water en laat snel afkoelen en lobbig worden. Wanneer de room flink lobbig is schenk je ‘m in de puddingvorm. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal een paar uur opstijven.

    Tip: Je kan de room natuurlijk ook gelijk in vorm overdoen maar dan zakken de laatste restjes van de kruiden naar beneden. Ik vind dat minder mooi en laat daarom de room eerst ietsje lobbig laat worden.

  4. Stort de golden panna cotta op op een bord en garneer met de geroosterde noten.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Als je de golden panna cotta een dag tevoren maakt gebruik dan gerust een half blaadje gelatine minder. 
  2. Voor de golden latte/chai-mix gebruikte ik een busje golden milk-mix van chikko not coffee