4 van 1 stem
Kaasbroodjes - Krokant bladerdeeg gevuld met een zachte kaasvulling. Met dit makkelijke recept maak jij ze voortaan zelf. Krakend vers uit eigen oven!
Kaasbroodjes

Krokant bladerdeeg gevuld met een zachte kaasvulling. Met dit makkelijke recept maak jij ze voortaan zelf. Krakend vers uit eigen oven!

Hoeveelheid: 8 kaasbroodjes
Ingrediënten
 • 8 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
 • 25 gr roomboter
 • 30 gr bloem
 • 100 ml halfvolle melk
 • 100 ml water
 • 150 gr geraspte jong belegen kaas
 • 1 theelepel mosterd
 • paar drupjes worcestershire sauce
 • zout, peper
Voor de garnering:
 • losgeklopt ei
 • handje geraspte kaas
Aan de slag
 1. Smelt de roomboter in een pannentje. Wanner de bellen beginnen weg te trekken voeg je alle bloem ineens toe en roer flink tot alle bloem en boter goed zijn gemengd een een bal vormen. Laat al roerende gedurende enkele minuten garen en voeg dan ⅓ van de vloeistoffen toe. Roer stevig tot alle vocht is opgenomen en je weer een egaal mengsel hebt. Voeg dan de helft van de overgebleven vloeistof toe en roer flink tot het volledig is opgenomen. Herhaal nog een laatste keer met de overgebleven vloeistof.

 2. Voeg de kaas toe aan de saus en laat rustig smelten. Voeg ondertussen een beetje worcestershire sauce toe en roer de mosterd erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
 3. Laat de dikke kaassaus iets afkoelen en stort dan in een bakblik of op een vel bakpapier en smeer uit tot een plak van ± 0,75 cm dikte. Laat helemaal afkoelen en snij in 8 stukken die net iets kleiner zijn dan een half plakje bladerdeeg.
 4. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Snij de plakjes doormidden en snij de helft van de plakjes in de breedte een aantal maal in. Beleg de niet ingesneden plakjes bladerdeeg met de kaasplakken, leg de ingesneden plakjes bladerdeeg eroverheen en druk de randen met de tanden van een vork op elkaar vast. Bestrijk de kaasbroodjes met het losgeklopte ei, bestrooi met wat geraspte kaas en plaats in een op 200ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Bak 10 minuten, zet de temperatuur terug naar 180ºC hete lucht en bak in nog eens 5-10 minuten goudbruin af.

  Tip: Voor de garnering gebruik ik graag extra fijn geraspte kaas. Dit geeft een fijner en mooier laagje kaas op de broodjes. Ik rasp de kaas hiervoor op mijn zeste of parmezaan rasp, ideaal.

 5. Haal de kaasbroodjes uit de oven en laat op een taartrooster afkoelen. De kaasbroodjes zijn zowel warm als koud lekker.

  Eet smakelijk!

Tips
 1. Hou je van een pittige kaassmaak? Gebruik dan eens belegen of oude kaas of een mengsel van jong belegen, belegen en/of oude kaas.
 2. Als je de kaasvulling al eerder maakt, bewaar die dan tot gebruik in de koelkast. Laat voor het vullen van de broodjes wel even op kamertemperatuur komen.