Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
250grzilvervliesrijst, voorgekookt en gaar
1flinke ui
2eieren
scheutje melk
ketjap medja no.1, naar smaak
nootmuskaat, vers geraspt
zout, peper
olie
Aan de slag:
Maak de ui schoon, snipper en fruit in een beetje olie tot ze zacht en glazig is.
Voeg de rijst bij de ui, schep door elkaar en warm even door. Voeg een flinke scheut ketjap toe, rasp er wat nootmuskaat over en breng op smaak met zout en peper.
Klop in een beker de eieren los met een scheutje melk. Giet over de rijst, schep eventueel snel nog even door elkaar en laat de tortilla op een zachte pit rustig gaar worden.Tip: je kan het ei-rijstmengsel ook in een ovenschaal overdoen en in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven gaarbakken.
Leg de tortilla van rijst op een bord en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
De tortilla is koud ook erg lekker. Mocht je een stukje overhouden bewaar dat dan vooral voor de volgende dag.