Linzen met prei, tomaat en kaas - Gezonde en voedzame ovenschotel die makkelijk te maken is. Heerlijke manier om weer eens peulvruchten te eten.
Linzen met prei, tomaat en kaas

Gezonde en voedzame ovenschotel die makkelijk te maken is. Heerlijke manier om weer eens peulvruchten te eten.

Hoeveelheid: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 1 blikje linzen, uitlek gewicht 265 gr
  • 75 gram geraspte jong belegen kaas
  • 500 gr prei
  • 250 gr tomaat
  • gedroogde basilicum
  • paneermeel
  • zout
  • olie
Aan de slag
  1. Doe de linzen in een zeef, spoel goed met koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de de onder- en bovenkant van de prei, snij overlangs in en spoel met water om het zand te verwijderen. Snij de prei in ringen. Gebruik vooral ook het groen want dat geeft kleur aan het gerecht.
  3. Verwarm in een koekenpan een klein beetje olie en fruit hierin de prei tot ze zacht en gaar is. Bestrooi tijdens het fruiten met een beetje zout. Laat afkoelen, schep er 25 gram kaas door en doe over in een ovenschaal.
  4. Bedek de prei met de linzen. Snijd de tomaat in plakken en verdeel over het gerecht. Bestrooi met een snuf zout, wat gedroogde basilicum en verdeel het restant van de kaas erover. Bestrooi tot slot met een beetje paneermeel en plaats de ovenschaal in een op 180┬║C het lucht voorverwarmde oven. Warm het gerecht in 25-30 minuten goed door en laat de kaas mooi bruin kleuren.
  5. Dien de linzen met prei, tomaat en kaas rechtstreeks uit de oven op. Lekker met wat een tortilla van rijst erbij.

    Eet smakelijk!

Tips

Heb je herbamare of waddenzout in huis gebruik dat dan lekker. Door de toegevoegde kruiden krijgt het gerecht extra smaak.