Maak de uien schoon, snij in partjes en leg in een ovenschaal.
Maak de spruitjes schoon, snij doormidden en voeg bij de ui.
Was de aardappel, droog af en snij in partjes/wedges en leg samen met de teentjes knoflook en gesneden spek bij de groente in de schaal.
Kruid het gehakt met de baharatmix en wat zout, draai er 10 balletjes van en leg bij de groente. Giet er een flinke scheut olie over en hussel alles goed door elkaar.
Zet de ovenschaal in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep de groente regelmatig om en bak in ongeveer 45 minuten gaar.Tip: bij gebruik van een gietijzeren schaal is 45 minuten prima. Gebruik je een keramieken (quiche)schaal dan kan het zijn dat het gerecht iets langer nodig heeft. Gietijzer wordt heter en geleidt de warmte beter dan keramiek. Hoeveel tijd je extra nodig hebt hangt af van de gebruikte schaal. Zorg ook dat de schaal niet te vol zit. Dan stomen de groenten in plaats dat ze roosteren.
Haal de geroosterde spruitjes uit de oven, zet op tafel en bestrooi met wat Herbamare Spicy. De knoflookteentjes ontdoe je van hun schilletjes, prak je fijn en schep je op je bord door de groente.Eet smakelijk!
Tips:
Voor sappiger gehaktballetjes kan je eventueel wat ei of in melk geweekt brood door het gehakt kneden.