Gnocchi met paddestoelen en rucola - Heerlijk combinatie van gnocchi met een saus van paddestoelen, spek, ui en crème fraîche op een bedje van rucola.
Gnocchi met paddestoelen en rucola

Heerlijk combinatie van gnocchi met een saus van paddestoelen, spek, ui en crème fraîche op een bedje van rucola.

Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr gnocchi
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 plakjes ontbijtspek, gesneden
  • 1 lepel creme fraîche
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • gehakte peterselie
  • 40 gr rucola
  • versgemalen peper
  • roomboter
Aan de slag
  1. Doe het ontbijtspek in een koekenpan en verwarm op een zachte pit tot het zachtjes begint te sputteren. Voeg de ui toe en fruit het geheel tot de uien glazig en zacht zijn.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon en snij in grove stukken. Voeg bij het uimengsel zodra de uien glazig zijn. Bestrooi met wat peper en laat slinken.
  3. Breng ondertussen in een ruime pan water aan de kook. Zodra de champignons bijna goed zijn kook je de gnocchi in een paar minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.
  4. Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak daarin de gnocchi tot ze licht beginnen de kleuren. Roer en crème fraîche erdoor en vervolgens het ui-champignonmengsel. Hou eventueel een beetje van het champignonmengsel apart ter garnering.

  5. Leg wat rucola op de borden, schep de gnocchi erop, top af met de achterhouden champignons en rasp lekker wat parmezaanse kaas erover. Strooi de gehakte peterselie over de gnocchi met paddestoelen en serveer direct. 

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Fruit ook eens een geperst teentje knoflook met het ui-champignonmengsel mee.
  2. Voor een vegetarische variant laat je het ontbijtspek weg en gebruik je extra Parmezaans kaas.
  3. Weet je dat gnocchi prima zelf te maken zijn? In mijn recept voor homemade gnocchi lees je precies hoe je dat doet. Echt eens proberen hoor!