Romanesco soep - Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.
Romanesco soep

Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.

Hoeveelheid: 4 kommen
Ingrediƫnten
  • 500 gr romanesco, schoongemaakt
  • 225 gr prei, schoongemaakt
  • 100 gr kruimige aardappel, geschild
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel groene curry, kruidenmix van Jonnie Boer
  • 50 ml kokosroom
  • vissaus, naar smaak
  • fijngehakte peterselie
  • kokosvlokken
  • olie
Aan de slag
  1. Snij de romanesco, prei, en knoflook grof.
  2. Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit daarin de prei zachtjes aan. Voeg dan de knoflook en de groene curry toe. Zodra de kruiden lekker beginnen te ruiken voeg je de romanesco toe, schep alles goed door elkaar en voeg zoveel heet water toe dat alles net onder water staat. Snij de aardappel klein en voeg bij de overige ingrediƫnten in de pan. Laat zachtjes doorkoken tot alles zacht en gaar is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosroom toe en breng op smaak met een flinke scheut vissaus.
  4. Schep de romanesco soep in borden of kommen en garneer met de kokosvlokken en peterselie. Serveer direct.


    Eet smakelijk!