Gedroogd fruit dat is geweld in water met smaakvolle specerijen. Kan zowel warm als koud worden gegeten. Lekker als bijgerecht of dessert.
Hoeveelheid: 1schaal
Ingrediënten:
300grtutti frutti
2dunne plakjes verse gember
1cmvan een vanillestokje, opengesneden
1peulkardemom
1kaneelstokje
1eetlepelsuiker, of meer naar smaak
aardappelmeel, aangelengd met wat water
water
Aan de slag:
Spoel de tutti frutti met koud water, doe in een pannetje en zet onder water. Laat gedurende tenminste 12 uur weken.
Voeg de kaneel, gember, kardemom, vanille en suiker toe en verwarm het geheel tot net tegen de kook aan. Laat de tutti frutti gedurende 15-30 wellen tot het zacht is.Tip: Pruimen zijn vaak sneller zacht dan de rest van het gedroogde fruit. Ik vis ze er daarom veelal na het weken uit en voeg ze halverwege het wellen weer toe.
Schep de vruchten uit het vocht en leg in een schaal. Breng het vocht aan de kook, bind met aardappelmeel tot de gewenste dikte en giet over de tutti frutti. Afhankelijk van het gebruik serveer je de tutti frutti warm of je laat het afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.Eet smakelijk!