Tutti frutti - Gedroogd fruit in een heerlijke saus met smaakvolle specerijen. Kan zowel warm als koud worden gegeten. Lekker als bijgerecht of dessert.
Tutti frutti

Gedroogd fruit dat is geweld in water met smaakvolle specerijen. Kan zowel warm als koud worden gegeten. Lekker als bijgerecht of dessert.

Hoeveelheid: 1 schaal
Ingrediënten
  • 300 gr tutti frutti
  • 2 dunne plakjes verse gember
  • 1 cm van een vanillestokje, , opengesneden
  • 1 kardemom peul
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel suiker, of meer naar smaak
  • aardappelmeel, aangelengd met wat water
  • water
Aan de slag
  1. Spoel de tutti frutti met koud water, doe in een pannetje en zet onder water. Laat gedurende tenminste 12 uur weken.
  2. Voeg de kaneel, gember, kardemom, vanille en suiker toe en verwarm het geheel tot net tegen de kook aan. Laat de tutti frutti gedurende 15-30 wellen tot het zacht is.

    Tip: Pruimen zijn vaak sneller zacht dan de rest van het gedroogde fruit. Ik vis ze er daarom veelal na het weken uit en voeg ze halverwege het wellen weer toe.

  3. Schep de vruchten uit het vocht en leg in een schaal. Breng het vocht aan de kook, bind met aardappelmeel tot de gewenste dikte en giet over de tutti frutti. Afhankelijk van het gebruik serveer je de tutti frutti warm of je laat het afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Serveer tutti frutti als bijgerecht of gebruik het in een dessert. Bijvoorbeeld met rijstepap of rijstebrij of homemade vla.
  2. Gebruik ook eens dessertwijn of wat rum om de gedroogde vruchten in te wellen. Of voeg een kruidnagel toe.