Ovenschotel boordevol groenten die in een handomdraai in de oven staat.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
500-600grwortelmix, gewassen
1aardappel
2-3uien
biologische chipolata worstjes
takjes verse tijm
koolzaadolie
optioneel: (kruiden)zout
Extra benodigheden
ovenschaal
Aan de slag:
Was de wortelen, snij in stukken en de stukken vervolgens in partjes/wedges/frietjes. Leg de gesneden wortel in de ovenschaal.
Maak de uien schoon, snij in partjes en leg bij de wortelmix in de ovenschaal.
Snij de aardappel doormidden, vervolgens in partjes/wedges en voeg toe aan de groenten in de ovenschaal.
Besprenkel de groenten met wat koolzaadolie, hussel flink door elkaar. Naar keuze kun je er nog wat (kruiden)zout over strooien maar nodig is het niet. Leg de chipolata worstjes bovenop de traybake, verdeel er wat takjes tijm over en zet het geheel in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep de groente regelmatig om en bak in ongeveer 45 minuten gaar.
Serveer de traybake rechtstreeks uit de oven.Eet smakelijk!
Tips:
Voeg ook eens pastinaak toe. Heerlijke groente en combineert mooi met wortel en aardappel.