Makkelijk en snel. Heerlijk bij een kop verse koffie of thee.
Hoeveelheid: 12muffins
Ingrediënten:
110grbruine basterdsuiker
2eieren (maat L), op kamertemperatuur
60mlzonnebloemolie
150grvolkorenmeel
2eetlepels koekkruiden
6grbakpoeder
zout
150grjulienne wortel
60grrozijnen
70grgepelde walnoten
Extra benodigdheden
1bakblik voor 12 muffins
12papieren muffinvormpjes
Aan de slag:
Zet de papieren muffin-vormpjes in het bakblik klaar, was de rozijnen en snij de walnoten in stukjes.
Meng het volkorenmeel, de koekkruiden, het bakpoeder en wat zout in een kom en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
Doe de basterdsuiker, eieren en olie in de kom van je (stand)mixer en mix alles in een paar minuten goed door elkaar.
Roer eerst het meel door het eimengsel. Daarna roer je de wortel, rozijnen en walnoten erdoor.
Verdeel het beslag over de muffin-vormpjes en zet het bakblik in een op 150°C hete lucht voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de temperatuur omhoog naar 170°C en laat de muffin's nog ongeveer 15 minuten bakken.
Haal de wortel-noten muffins uit de oven een laat afkoelen op een draadrooster. Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met kaneelroom. Meng hiervoor wat meer of minder lobbig geslagen slagroom met suiker en kaneel.