Maissoep - Overetengesproken.nl
Pittige maïssoep
Soep leent zich perfect om groente in te verwerken. Zo ook deze pittige, gebonden soep met maïs, prei en rode peper.
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 blikje maïs (300 gr)
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 1 rood pepertje
  • 1 reentje knoflook
  • blokje groentebouillon
  • tabasco-saus
Aan de slag
  1. Was de prei, snij in stukken en doe in de pan.
  2. Schil de aardappel, snij in stukjes en voeg bij de gesneden prei.
  3. Snij het pepertje en de knoflook en voeg bij de groente in de pan.

  4. Hou wat maïskorrels apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Zet alles precies onder water en breng aan de kook. Laat koken tot alles zacht is.
  5. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met het bouillonblokje en wat tabasco.

  6. Garneer de soep voor het opdienen met enkele maïskorrels en wat druppels tabasco.

    Eet smakelijk!

Tips

Niet zo'n fan van heet eten? Begin dan met een ½ pepertje in plaats van een hele en maak naar smaak pittiger met extra tabasco.