Avocado-linzensalade - Overetengesproken.nl
Linzensalade met avocado
Frisse op de Mexicaanse keuken geïnspireerde maaltijdsalade. Lekker met Nacho chips.
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 blikje linzen (300 gr)
  • 1 beker snacktomaatjes
  • 1 avocado
  • koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • peper en zout
Aan de slag
  1. Doe de linzen in een zeef, afspoelen en goed laten uitlekken.
  2. Pers de knoflook boven een schaaltje fijn, strooi er wat zout over en roer los met wat citroensap. Schep de knoflook vervolgens door de uitgelekte linzen. Zet de linzen opzij en ga verder met het snijden van de andere ingrediënten.

  3. Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes. Snij in kleine stukjes.
  4. Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes avocado gelijk met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.
  5. Hak de koriander fijn.
  6. Schep alles door de linzen en breng de salade op smaak met extra citroen, peper en zout. Laat de smaken goed intrekken voordat je de salade serveert!

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met nacho's cheese.