Amandelspijs - Overetengesproken.nl
Amandelspijs

Met dit recept maak je zelf in een handomdraai de allerlekkerste amandelspijs. Prima te bewaren dus zorg dat je altijd wat op voorraad hebt.

Hoeveelheid: 270 gr amandelspijs
Ingrediƫnten
Aan de slag
  1. Doe de amandelen in de hakmolen van een staafmixer. Heb je die niet, dan kan het natuurlijk ook in een keukenmachine. Maal de amandelen tot amandelmeel. Lukt het niet om alle amandelen in 1x te malen? Maal dan gewoon in 2 of 3 keer.

  2. Doe alle amandelmeel en suiker bij elkaar in een ruime schaal.

  3. Voeg een paar druppels amandel extract, een klein beetje citroensap en ietsje water toe. Kneed het geheel tot een stevige, licht plakkende massa. Let op: het duurt even voordat het vocht goed mengt met de amandelen en de suiker en er een massa ontstaat. Voeg dus vooral niet te snel extra vocht toe. Controleer de consistentie en voeg indien nodig naar smaak wat citroensap of water toe.

  4. Verpak de amandelspijs is plasticfolie, eventueel nog in aluminiumfolie en verpak luchtdicht in een diepvriesdoos of plastic zakje. Leg tot gebruik in de koelkast.
  5. Enne, vergeet natuurlijk niet wat te snoepen voordat je de amandelspijs verpakt!
Tips
  1. Afhankelijk van het gebruik maal je het amandelmeel grover of fijner. Voor een extra fijn amandelmeel kan je het malen een paar keer herhalen. Des te fijner je amandelmeel, des te fijner je amandelspijs.
  2. Luchtdicht verpakt kan amandelspijs langere tijd worden bewaard in de koelkast maar kan eventueel ook worden ingevroren.
  3. Amandelen met vlies zijn iets goedkoper dan blanke amandelen. Om het schilletje te verwijderen dompel je de amandelen enkele seconden in kokend water en laat je ze daarna schrikken met koud water. De schilletjes laten nu makkelijk los. Laat de blanke amandelen goed drogen.