Babi ketjap - Indonesisch stoofvlees in een saus van ketjap, uien, knoflook en gember. Extra lekker met atjar, kroepoek en tomaten-komkommersalade erbij.
Babi Ketjap

Indonesisch stoofvlees in een saus van ketjap, uien, knoflook en gember. Extra lekker met atjar, kroepoek en tomaten-komkommersalade erbij.

Hoeveelheid: 2 à 3 personen
Ingrediënten
  • 330 gr (magere) speklapjes à la minute
  • 2 (middel)grote uien, gesnipperd
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 2-3 eetlepels vers geraspte gember, inclusief vrijgekomen sap
  • zoete ketjap
  • citroensap
  • zout
Aan de slag
  1. Verwijder het meeste vet van de speklapjes, snij in kleine blokjes en bestrooi met een klein beetje zout.
  2. Maak de knoflook schoon en pers fijn.
  3. Doe een beetje olie in een braadpan en bak de blokjes vlees aan. Voeg de ui, geperste knoflook en geraspte gember toe. Laat even bakken tot het heerlijk begint te ruiken en voeg dan zoveel ketjap toe dat alles lekker kan sudderen. Doe de deksel op de pan en laat een half uurtje zachtjes sudderen. Voeg vlak voor het einde wat citroensap toe. Proef en breng op smaak met extra citroensap en/of ketjap.

  4. Kookt de saus teveel in? Voeg dan wat extra ketjap toe. Is de saus te dun? Laat dan nog even sudderen zonder deksel om de saus in te koken.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met kroepoek, atjar en wat komkommer-tomatensalade erbij.