Wortelsalade - Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.
Wortelsalade
Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediƫnten
Wortel-gember salade:
  • 300 gr julienne wortel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2-3 eetlepels heel fijngehakte bolletjes stemgember
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1,5 eetlepel gembernat
Voor de coleslaw:
  • 200 gr witte kool
  • 100 gr julienne wortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels citroensap
  • eetlepel honing
  • zout
Aan de slag
Voor de wortel-gember salade:
  1. Roer de mayonaise, stemgember, citroensap en gembernat door elkaar.
  2. Doe de wortel in een schaal en roer het grootste deel van de saus erdoor. Proef en breng naar behoefte op smaak met het laatste beetje saus.
Voor de coleslaw:
  1. Roer de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, honing en iets zout door elkaar.
  2. Snij de witte kool in heel fijne reepjes. Dit gaat heel makkelijk op een rasp of mandoline.
  3. Voeg de julienne wortel toe aan de witte kool en roer de saus door de salade.
  4. Naar smaak kan je de salade extra aankleden met heel dun gesneden ui, rozijntjes, fijn gesneden appel of gehakte walnoot.
  5. Laat de smaken zeker een paar uur intrekken voor het serveren.

    Eet smakelijk!